UPOGIBANJE PLOČEVINE


Nudimo celovite rešitve. Na enem mestu.

UPOGIBANJE PLOČEVINE

Visoka kakovost, zmogljivost, natančnost in prilagodljivost izdelave – vse v dogovorjenem roku.

 

CNC kotni upogibnik znamke TRUMPF nam omogoča hitro, kakovostno in natančno ukrivljanje vseh vrst pločevine. S sodobno opremo in širokim naborom dodatnih orodij za izdelavo raznovrstnih oblik ustrežemo različnim zahtevam in željam strank . Bogata izbira pločevine z zaloge pa nam omogoča hitro odzivanje in prilagodljivost. Izdelke po potrebi pakiramo oziroma embaliramo ter jih dostavimo na izbrano mesto.
Natančnost, prilagodljivost in učinkovitost krivljenja omogočata kombinirano CNC krmiljenje in samo-regulirni sistem bombiranja, kar zagotavlja enakomeren in raven upogibni kot.

Krivljenje cevi s trnom

Pri Fortisu Maribor za krivljenje cevi uporabljamo najmodernejši stroj s trnom in krmiljenjem, ki omogoča upogibanje 3D oblik. Postopek uporabljamo za oblikovanje zapletenih oblik cevi iz različnih vrst materialov kot so jeklo, inox, aluminij in baker. Upogibanje s trnom nam omogoča, da je lok na tankostenski cevi pravilne okrogle oblike in da se nam cev ne splošči, na notranji strani pa se material ne krči.

Krivljenje cevi je mehanski proces obdelave kovin. V stroj se vstavi ravna cev, ki se s potiskom trna z enim ali več zavoji spravi v želeno obliko. Na splošno se za krivljenje uporabljajo okrogle cevi, lahko pa tudi kvadratne, pravokotne ter cevi elipsastih oblik. Na krivljenje cevi vpliva veliko dejavnikov, kot so: kvaliteta materiala, debelina stene, kvaliteta orodja ter maziva.